d4p were commissioned to produce a feasibility study for the regeneration of the entrance to Albion House and Woking Station. The design has its roots in the character of the space; the rhythm of the sounds that are generated by the trains. Interpreting the movements of people as a sound wave, the paving design aims to reciprocate this concept, creating a vivid pattern during the day and night alike, guiding people to their various destinations. In addition to this, the pattern provides an invaluable visual amenity when viewed from the upper floor of Albion House.

Further design interventions such as a reorganised planting layout together with strategically placed trees, frames the various entrances to Albion house and the station as well as defining the vehicular route.

PARTNERS: Wrenbridge / Formation Architects 
STATUS: Feasibility